Lietuvos kulinarinis paveldas
Knygos: ![]() |
E. Mildažytė. Pasimatymas su Lietuva. - Vilnius, 2011. - 424 p. (skyriai: „Ką valdo ir geria lietuviai“; „Prie stalo – visa Lietuva“). |
![]() |
B. Imbrasienė. Lietuvių kulinarijos paveldas. - Vilnius, 2008. - 192 p. |
![]() |
V. Puronas. Nuo mamutų iki cepelinų. - Vilnius, 1999. - 154 p. |
![]() |
L. Lempert. Litvak cuisine. - Vilnius, 2008. - 38 p. Lietuvos žydų litvakų kulinarijos tradicijas pristatanti knyga. |
![]() |
W.A.L. Zawadzka. Lietuvos virėja / iš lenkų kalbos vertė B. Mikalonienė. - Vilnius, 2009. - 487 p. Pagrindinis LDK kulinarijos tradicijas XIX a. atspindintis šaltinis – kulinarijos receptų knyga, pirmą kartą išėjusi 1858 m., vėliau daug kartų perleista. |
- Etnokultūros ratas. Lietuvių nacionalinės virtuvės raida; rež. L. Karklelis. (2001)
- Etnokultūros ratas. Apie medžioklę senovėje ir dabar; rež. L. Karklelis. (2000)
- Etnokultūros ratas. Šv. Kalėdos Europoje ir Lietuvoje; rež. J. Jankienė (Šimkutė). (2001)
- Vilnietiškos virtuvės pristatymas virtualiame muziejuje „Virtualus istorinis Vilnius“: http://www.viv.lt/vilniaus_top_10/10_skaniausiu_vilniaus_kulinarinio_paveldo_patiekalu
- „Virtuvės paslaptys“ svetainėje „Valstietis.lt“ (tarp įvairių patiekalų receptūrų čia yra ir tradicinių Lietuvos patiekalų – šimtalapio ar lietuviškų koldūnų – aprašymai): http://www.valstietis.lt/Pradzia/Patarimai/Virtuves-paslaptys
- Europos šalių kulinarinių tradicijų aprašymai (tarp kitų šalių – ir Lietuvos kulinarijos patiekalai) / pranc.: http://www.2travelandeat.com/
- Pasaulio tautų nacionalinių patiekalų sąrašas „Wikipedijoje“ (Lietuvą jame reprezentuoja cepelinai) / angl.: http://en.wikipedia.org/wiki/National_dish
- Lenkijos istorinės virtuvės ir stalo kultūros reiškiniai Vilanovo rūmų muziejaus („Muzeum Pałac w Wiłanowie“) svetainėje (čia rasime ir XVII a. lietuviškų koldūnų – „Pierogi po litewsku“ – aprašymą) / lenk.: http://www.wilanow-palac.pl/szukaj?q=&l=7&b=3051
- Portalas, kuriame yra kiekvienoje Lenkijos vaivadijoje registruotų kulinarinio paveldo produktų aprašymai. Įdomiausias yra Palenkės sąrašas, kur dalis produktų gali būti LDK kilmės / lenk.: http://www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne/Lista-produktow-tradycyjnych/woj.-podlaskie
- Lenkijos virtuvė / angl.: http://www.polandculinaryvacations.com/blog/?cat=65
- „Olde Hansa“ (Talino viduramžių virtuvę rekonstruojantis restoranas), kuriame rasime informaciją apie maisto gaminimą, valgymo įpročius Hanzos laikais / est., angl., suom., rus. – http://www.oldehansa.ee/
- Švedijos kulinarijos klasika / angl.: http://www.sweden.se/eng/Home/Lifestyle/Food-drink/Swedish-culinary-classics/